Hlavní obsah

V Brně vznikne za 41 milionů dům s 23 byty pro mladé i seniory

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V Bratislavské ulici v Brně vznikne dům s 23 byty pro mladé rodiny, seniory a lidi s omezenou schopností pohybu. Za 41,4 milionu korun ho postaví společnost IMOS.

Článek

Město původně počítalo s 58 miliony korun, uvedl dnes v tiskové zprávě primátorčin náměstek Jiří Oliva (ČSSD). První nájemníci by se mohli stěhovat za rok a půl.

Radní Brna vybrali IMOS Brno jako ekonomicky nejvýhodnější. Nabídka byla o čtvrtinu levnější, než město předpokládalo. „Nabídnutá cena 41,4 milionu nás tím pádem překvapila, dokonce jsme si vyžádali zdůvodnění mimořádně nízké ceny,“ uvedl Oliva. IMOS předložil podrobný rozpis požadovaných položek i konkrétní cenové nabídky dodavatelů k nabízeným materiálům a výběrová komise na základě toho vyhodnotila jeho nabídku jako věrohodnou.

V místě firma postaví sedmipodlažní dům. „Uvnitř vznikne 23 jednotek o dispozicích 1+kk a 2+kk. Čtyři byty jsou řešeny jako bezbariérové, aby je mohli využít lidé handicapovaní nebo se sníženou pohyblivost,“ uvedl Oliva.

Další byty budou sloužit jako startovací a pro seniory. „Součástí architektonického návrhu je i společenská místnost s možností vstupu na střechu garáží, která bude řešena jako zelená a bude sloužit jako odpočinková zóna pro nájemníky,“ doplnil Oliva. Kolaudace stavby se očekává v létě příštího roku.

Brno vlastní bezmála 30.000 bytů, což je asi 15 procent z celkového počtu bytů v krajském městě. Zbytek je v osobním vlastnictví. Stovky bytů města fungují jako sociální nebo startovací.

Reklama

Související témata:

Doporučované