Hlavní obsah

Brownfield v Žižkově ulici v Brně půjde k zemi, vznikne park

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Bývalá armádní jídelna v Žižkově ulici v městské části Brno-střed půjde k zemi, místo ní vznikne prostor pro odpočinek. Rada města Brna už doporučila zastupitelstvu schválit zařazení tohoto projektu do rozpočtu kapitálových výdajů

Článek

V tiskové zprávě to uvedla Anna Dudková z tiskového střediska magistrátu. Náklady na úpravu lokality dosahují zhruba 11 milionů korun.

Na místě chátrajících objektů je v plánu výsadba veřejné zeleně, v níž budou moci lidé trávit volný čas, přibude i mobiliář.

„V brownfieldu Kadetka Žižkova se nachází objekt bývalé vojenské kuchyně a jídelny, který není přes 30 let využíván. Na jeho technickém stavu se v minulosti podepsal i požár, a je tak určený k demolici. Okolí objektu je neudržované, porostlé náletovou vegetací, vyskytuje se tu i velké množství odpadků. Revitalizaci si prostor určitě zaslouží. Díky projektu bude sloužit Brňanům a vznikne tu příjemné zákoutí se zelení,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Předpokládané celkové náklady jsou více než 11 milionů korun, přičemž přes pět milionů bude z dotace Ministerstva pro místní rozvoj. „Návrh rozpočtového opatření, o kterém bude rozhodovat zastupitelstvo, počítá s převedením více než tří milionů korun městské části Brno-střed na zajištění realizace projektu,“ uvedl náměstek primátorky Robert Kerndl (ODS). Práce by měly začít letos.

Zchátralý objekt leží mezi dvěma vzdělávacími institucemi, a to Fakultou stavební VUT a Gymnáziem Matyáše Lercha. Spolu s pozemky jej Armáda ČR v 90. letech předala statutárnímu městu Brno.

Reklama

Související témata:

Doporučované