Hlavní obsah

V Dolních Vítkovicích bude autokino nahrazeno letním kinem

Foto: Getty Images

Ostrava

Reklama

V ostravských Dolních Vítkovicích bude autokino nahrazeno tradičním letním kinem. Promítat se bude pod věží Bold Tower od čtvrtka. Plánuje se šest filmových večerů. ČTK to řekla mluvčí industriálního areálu Eva Kionková.

Článek

Letní kino se připravuje i v Karviné, kde se uskuteční 20 projekcí, a například i v Hlučíně na Opavsku. Tam bude kino na několika místech, promítat bude devětkrát.

„Oblíbený formát autokina vystřídá v Dolních Vítkovicích letní kino. Už tento čtvrtek odstartuje šňůru promítání filmový hit Joker,“ řekl ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela. Letní kino bude pod otevřeným nebem přímo pod Bolt Tower, disponuje promítacím plátnem o úhlopříčce osm metrů. „Promítat bude i za nepříznivého počasí, kdy se může posunout do prostoru pod Bolt Tower chráněného mobilní střechou,“ uvedl Koudela.

V další čtvrtky se pak mohou diváci těšit například na francouzskou komedií I dva jsou rodina nebo český snímek 3Bobule. „Kompletní informace lidé najdou na www.dolnivitkovice.cz," řekl Koudela.

Na romantiku nočního promítání pod hvězdami se mohou těšit i obyvatelé Karviné. V parku Boženy Němcové v Karviné-Fryštátě se bude promítat od 2. července několikrát týdně. „V letošním programu budou i žhavé české filmové novinky jako komedie Bourák a snímek 3Bobule. Nezapomeneme ani na děti, které se mohou těšit na laskavý rodinný snímek Lassie se vrací a animovanou komedii Frčíme,“ řekl Lukáš Zielosko z Městského domu kultury Karviná. Další informace podle něj zájemci získají na webu www.kinokarvina.cz.

V Hlučíně na Opavsku se letní kino bude stěhovat na různá místa. Projekce se připravují v jednotlivých městských částech, na náměstí či u Hlučínského jezera. První film diváci uvidí 26. června a půjde o českou komedii Vlastníci.

Reklama

Doporučované