Hlavní obsah

V Hřivně na Mladoboleslavsku shořela v noci hala

Foto: Getty Images

Častou metodou likvidace požáru je nechat vše pod dozorem shořet.

Reklama

Středočeští hasiči v noci zasahovali u požáru ocelové haly v obci Hřivno na Mladoboleslavsku. Vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, plameny způsobily škodu za dva miliony korun.

Článek

Na objasnění příčiny vzniku požáru spolupracují hasiči s kriminální policií, zapojí se například kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání hořlavin. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Požár byl hasičům nahlášen ve čtvrtek po deváté večer. Původně se mělo jednat o požár stohu v zemědělském areálu.

„Po příjezdu první jednotky na místo bylo upřesněno, že nehoří stoh, ale jde o požár velké ocelové haly o půdorysu 70 krát 30 metrů, která je uvnitř z velké části v plamenech. Ozývaly se i exploze, zřejmě pneumatik a palivových nádrží,“ sdělila mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

K hořícímu objektu měli hasiči špatný přístup, protože příjezdové cesty byly po oblevě značně rozbahněné a nedalo se jet ani po přilehlém poli. Hala byla z poloviny naplněná senem, v druhé části stálo zhruba 20 traktorů a nákladních i osobních vozidel, včetně několika veteránů.

Krátce po příjezdu na místo vyhlásil velitel druhý stupeň poplachu a vyžádal si posily, zanedlouho se zvýšil poplachový stupeň na třetí a na místo vyjeli další hasiči. V hale objevili hasiči i několik nepoškozených propanbutanových lahví, které vynesli ven a ochlazovali. Zasažený prostor rozdělili podle závažnosti požáru na úseky a současně chránili techniku, kterou plameny dosud nezachvátily.

Přibližně o půlnoci snížil velitel zásahu poplachový stupeň a začal odesílat zpět na základny první jednotky. Kolem jedné v noci se podařilo sehnat nakladač na vyvážení sena, které pak hasiči dohašovali na volném prostranství. Před půl druhou odjely další jednotky a současně byl stupeň poplachu snížen na základní úroveň.

Reklama

Související témata:

Doporučované