Hlavní obsah

V japonském Sapporu se medvěd dostal až do kasáren. Lovci ho zastřelili

Japonským Sapporem se proháněl medvěd hnědý.Video: YouTube/Hokkaido News UHB

 

Reklama

Běsnění medvěda hnědého vyvolalo pozdvižení v severojaponském Sapporu. Poté, co zvíře zranilo čtyři obyvatele města, způsobilo uzavírku několika škol a přerušení letů, jej zastřelili místní lovci.

Článek

Neobvyklou uzávěru zažilo páté největší město Japonska Sapporo, které se nachází na nejsevernějším japonském ostrově Hokkaidó, navštívila jej divoká šelma. Po obydlených ulicích města se potloukal hnědý medvěd, který ohrožoval místní obyvatele, informoval deník The Guardian.

Na záběrech, které kolují na sociálních sítích, je vidět, jak medvěd přebíhá rušnou ulici a klepe na dveře vojenských kasáren, kde způsobil pohotovost. Podle japonských médií zvíře zranilo celkem čtyři lidi, včetně jednoho vojáka. Místní úřady poté na Twitteru oznámily, že lovci zvíře dopadli a zneškodnili.

Řádění divokého medvěda vedlo ke zrušení několika letů a přerušení výuky ve školách. Úřady zveřejnily pouze věk tří zraněných lidí – prvnímu bylo kolem 30 let, dalším dvěma mezi 70 a 90 lety. Věk posledního z poraněných není znám. Správa města rovněž neposkytla žádné detaily o jejich zdravotním stavu.

Pro Japonsko je typický především medvěd baribal, ale na severu země je možné najít i medvědy hnědé. Japonská společnost pro medvědy a lesy varovala, že medvědi se čím dál častěji pohybují v blízkosti lidí. Do měst je přivádí hledání potravy.

Reklama

Doporučované