Hlavní obsah

V Jižní Koreji vyšetřují záhadnou smrt čtyř novorozenců, všem selhalo srdce

Záhadnou smrt novorozeňat řeší nemocnice v SouluVideo: AP

 

Reklama

Hned čtyři kojenci zemřeli v sobotu v jihokorejském Soulu. Všem novorozencům během pár hodin selhalo srdce a lékaři si jejich smrt nedokážou vysvětlit.

Článek

Na nedělní tiskové konferenci vystoupili s netypickou omluvou lékaři z jihokorejské nemocnice Ewha Womans University Medical Centre v Soulu. Čtyři novorozenci umístění v jejich inkubátorech zemřeli během asi dvou hodin, všem selhala srdce. Podle lékařů se tak stalo za dosud nevysvětlených okolností.

Před smrtí novorozeňat lékaři zaznamenali, že se dětem zhoršil dech a začaly nepřiměřeně natékat. Lékařský personál provedl okamžitou resuscitaci, život kojencům ale nezachránil. „Omlouváme se za tuto nečekanou a nešťastnou událost rodinám novorozenců. Slibujeme, že uděláme maximum pro to, abychom zjistili příčinu celého incidentu,” řekla jedna z lékařek Chung Hey-wonová.

Smrtí novorozeňat, která ležela na jednotce intenzivní péče, se už zabývá jihokorejská policie. Vyšetřovatelé se nechali slyšet, že příčinou smrti čtyř dětí se nejeví být žádná nákaza. Více informací se dozvědí poté, co forenzní tým provede pitvu.

Reklama

Doporučované