Hlavní obsah

V Lužci nad Vltavou mohou cyklisté a pěší využívat novou lávku přes Vltavu

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

V Lužci nad Vltavou na Mělnicku mohou cyklisté a pěší využívat novou lávku přes Vltavu. Vjíždět na ni mohou i záchranné složky.

Článek

Stála zhruba 60 milionů korun, většinu nákladů pokryla státní dotace, část platila obec a část přispěl i Středočeský kraj. Lávka, která byla oficiálně otevřena tento týden, je součástí významné mezinárodní cyklotrasy EuroVelo 7, která vede z Norska přes Českou republiku až na Maltu, uvedla dnes v tiskové zprávě Helena Frintová ze středočeského hejtmanství.

Lávka nahradila původní přívoz, umožní rychlejší spojení mezi obcemi na obou březích řeky. Jejím zprovozněním zmizel předposlední problematický úsek na velice využívané mezinárodní cyklotrase podél Vltavy. „V tuto chvíli již pouze zbývá dořešit poslední problematické místo na trase, a to v úseku Husinec-Řež – Libčice nad Vltavou. Tj. stavbu, kterou aktuálně projektuje Středočeský kraj,“ popsal středočeský radní pro investice, majetek a veřejné zakázky Libor Lesák (ODS).

Lávka v Lužci nad Vltavou je včetně nájezdových ramp dlouhá téměř 213 metrů, v případě zásahu na ni mohou vjíždět například vozidla hasičů, sanitky a policejní auta, a to do váhy 3,5 tuny.

Reklama

Doporučované