Hlavní obsah

V okolí Velkých Karlovic je 40 kilometrů upravených běžeckých stop

Foto: Pexels.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V okolí Velkých Karlovic mají příznivci běžeckého lyžování k dispozici sedm tras se 40 kilometry upravených stop, o které se stará obec. Na tamní sjezdovce Horal ve Ski areálu Razula se v sobotu navíc rozjede takzvaný snowtubing.

Článek

Zimní atrakci spočívající v jízdě na nafukovacích člunech ve sněžném korytu si budou moci zájemci v případě příznivého počasí užít vždy o víkendech od 10:00 do 16:00, sdělila mluvčí areálu Martina Žáčková.

Podle vedoucího areálu Martina Pařízka vyžaduje snowtubing velké množství přírodního sněhu, kterého je však nyní v obci dostatek. „Za poslední týden napadl metr sněhu. Chceme i v této nestandardní době zpříjemnit návštěvu Velkých Karlovic rodinám s dětmi. Vše je samozřejmě v souladu se současnými nařízeními,“ řekl Pařízek.

Snowtubingová dráha, kterou pracovníci areálu vybudovali ve spodní části sjezdovky, je dlouhá 80 metrů. „Nafukovací člun si návštěvníci na nástupní místo dráhy vytáhnou sami, nebo mohou využít dětský pojízdný koberec. Ten je nyní, na rozdíl od lyžařských vleků, povolen. Za zapůjčení člunu ke svezení zaplatí zájemce 50 korun za jednu jízdu,“ uvedla Žáčková.

Sjezdovka Horal se nachází u stejnojmenného hotelu na konci Velkých Karlovic. Dokud se na svahu nelyžuje a nejsou v provozu vleky, mohou jej využívat sáňkaři. Občerstvení si mohou koupit ve výdejním okénku, připraveny jsou i půjčovny běžek, sněžnic a skialpů. Sáňkaři a skialpinisté podle Žáčkové zpravidla využívají sjezdovku Razula, u které je jim také k dispozici občerstvení.

Desítky kilometrů upravených běžeckých tras mohou zájemci aktuálně využít také například v horském středisku Pustevny v Beskydech. Na běžky lze vyrazit i do okolí Brumova-Bylnice na Zlínsku nebo Valašské Bystřice na Vsetínsku. Více informací o aktuálním stavu běžeckých stop najdou zájemci na specializovaných webových stránkách.

Reklama

Doporučované