Hlavní obsah

V centru Ostravy vyroste sportovní hala pro tři tisíce lidí

Foto: město Ostrava

Takto má vypadat nová ostravská hala.

Reklama

V Ostravě se chystá stavba nové multifunkční sportovní haly s kapacitou až tři tisíce diváckých míst. Určená je k pořádání větších jednorázových sportovních i kulturních akcí. Hotová má být v roce 2023.

Článek

Hala má stát zhruba 600 milionů korun. „Jen letos budou dokončeny dvě nové sportovní haly - v Nové Bělé a v Krásném Poli. A nebudeme se věnovat jen stavbám v okrajových částech města,“ uvedla náměstkyně ostravského primátora Andrea Hoffmannová. „Přímo v centru sice máme několik tělocvičen a sportovních hal, ale nový, moderní objekt tady chybí, a kapacity stávajících krytých sportovišť jsou navíc nedostatečné. Jsme rádi, že se iniciativy tentokrát chopila také soukromá společnost, která bude nejen významně participovat na výstavbě haly, ale také na jejím budoucím využívání.“

Halu totiž zaplatí město Ostrava, Moravskoslezský kraj, společnost ČSAD Ostrava a Spolek na podporu sportu dětí a mládeže.

Foto: město Ostrava

Schéma interiéru.

Multifunkční prostor má sloužit především jako zázemí pro trénink a zápasy florbalových oddílů, basketbalu a volejbalu. Hlavní prostor haly má nabídnout standard moderní arény evropských sportovišť, včetně kapacitních skyboxů, což podle města přinese zvýšený komfort jak sportovcům, tak divákům.

Kromě hlavní stavby bude součástí projektu také vybudování tréninkového zázemí pro míčové sporty, fitness sál a posilovna, dostatečná kapacita šaten a sociálních zařízení nejen pro mládežnické týmy, ale i vrcholový sport. Hala by měla sloužit také k pořádání větších jednorázových sportovních, kulturních či společenských akcí.

Mezinárodní basketbalová federace do budoucna zvažuje její využití pro pořádání mistrovství světa v mládežnických kategoriích. Součástí areálu bude parkoviště pro 277 aut.

Reklama

Doporučované