Hlavní obsah

V Ostravě zavřeli hlavní ulici, kudy jezdí desítky tisíc aut. Pokud by to neudělali, mosty by spadly

Ve směru z Poruby na Kunčice a Havířov jsou mosty úplně uzavřeny i pro městskou hromadnou dopravu, v opačném směru nemohou přes mosty jezdit nákladní vozy nad šest tun, ale osobní auta a autobusy ano.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejen Praha řeší problémy s mosty, které jsou v kritickém stavu. V Ostravě nyní uzavřeli Rudnou ulici, jednu z nejvytíženějších ve městě, aby mohli opravit mosty, které jsou v neúnosném stavu.

Článek

Ostravská Rudná ulice je jedna z nejvytíženějších silnic ve městě, denně tudy jezdily desítky tisíc aut. Nyní je uzavřená od Hornbachu a přes řeku Ostravici. Ve směru z Poruby na Kunčice a Havířov jsou mosty úplně uzavřeny i pro městskou hromadnou dopravu, v opačném směru nemohou přes mosty jezdit nákladní vozy nad šest tun, ale osobní auta a autobusy ano. Dopravní komplikace jsou značné a síť objízdných tras opravdu rozsáhlá.

Jan Rýdl z Ředitelství silnic a dálnic pro Seznam.cz uvedl, že jde o rozsáhlou rekonstrukci dvou ocelových mostů. Je nezbytná, protože jejich současný stavebně technický stav není vyhovující. Dělníci odstraní mostní svršek a vybudují nový, udělají protikorozní ochranu ocelových konstrukcí, opraví rozpadající se betonové části a vymění mostní závěry a ložiska.

Pokud půjde vše podle plánu, potrvají práce nejméně do konce letošního roku.

Reklama

Doporučované