Hlavní obsah

V Ostravě staví první outletový obchoďák. Řidiči zuří v kolonách a bojí se, že bude hůř

Dnes řidiče v okolí stavby trápí nákladní auta a bahno na silnici. Navíc se bojí, že po otevření velkého nákupního centra doprava v okolí zkolabuje.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Velké obavy mají lidé v okolí nově vyrůstajícího obchodního centra Outlet Arena Moravia. Nákupní areál vzniká mezi dálnicí D1 a silnicí I/56, což je hlavní spojnice mezi Ostravou a Hlučínskem. Řidiči tady mají kvůli stavbě potíže už dnes, navíc jsou si jistí, že po otevření outletového centra, prvního svého druhu v Ostravě, se dopravní situace ještě zásadně zkomplikuje.

Článek

Outletové centrum buduje firma TK Development, jež provozuje i outletové centrum Fashion Arena v Praze. V Ostravě chce nabízet světové i tuzemské značky se slevou 30 – 70 %. V první fázi nabídne 70 obchodů na ploše 10 000 metrů čtverečních s 800 parkovacími místy. Oválná galerie s  parkovištěm uprostřed už ale dnes vyvolává obavy.

Potíž spočívá v tom, že nákladní auta a další těžká stavební technika přijíždí na stavbu z neširoké Hlučínské ulice poblíž petřkovického mostu přes Odru. Zablácené náklaďáky se navíc vracejí zpět a způsobují kolaps.

Nákladní auta nezmizí ze silnice dříve než na konci dubna. Outletové centrum chce otevřít před Vánocemi. Investor plánuje novou silnici k obchodnímu centru. Ta ale nebude hotová dřív než za dva roky.

Reklama

Související témata:
Outlet

Doporučované