Hlavní obsah

Video ukazuje drtivý dopad letadla do města. Na palubě byla stovka lidí

Záběry z místa dopadu letadla Airbus A320, který se zřítil nad městem Karáčí. Televizní stanice SAMAA uvádí, že v letadle bylo 97 pasažérů.Video: twitter.com

 
aktualizováno •

Airbus A320 se zřítil nad městem Karáčí, podle záběrů z místa, které kolují na sociálních sítích, to vypadá, že přímo do obydlené oblasti. Na palubě bylo podle Sky News 107 lidí. Podle posledních informací dva lidé havárii přežili

Článek

Sky News se odvolávají na informace od mluvčí příslušné letecké společnosti Pakistan International Airlines (PIA). Letadlo letělo na vnitrostátní lince, bylo na cestě z Láhauru a mělo přistávat na letišti v Karáčí. Starosta města původě uvedl, že všichni zahynuli. Podle posledních informací agentury Reuters nejméně dva lidé přežili.

Místní média uvedla, že letadlo dopadlo na zem poblíž tamního letiště. Na sociálních sítích se šíří záběry domů, zpoza kterých se valí hustý černý dým.

Podle televizní stanice SAMAA při pádu narazilo do několika domů a v místě byl přerušen elektrický proud. SAMAA uvádí, že v letadle bylo 97 pasažérů.

Na místo vyjely sanitky a záchranáři a armáda poslala jednotku rychlého nasazení. Na záběrech odvysílaných televizí Geo bylo vidět poblíž místa neštěstí mnoho lidí. Sanitky si mezi nimi musely klestit cestu.

Armáda vyslala také vrtulník k odhadu škod a potřebného zásahu záchranářů. Ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo mimořádnou situaci v několika karáčských nemocnicích.

Stroj se podle svědků citovaných agenturou AP před pádem dvakrát či třikrát pokusil přistát.

Doporučované