Hlavní obsah

V Praze se srazil osobní vlak s rychlíkem

Vlakový provoz je v místě nehody částečně obnoven.Video: twitter.com/PolicieCZ

 

Reklama

aktualizováno •

Na místě podle záchranářů nejsou zranění.

Článek

V Praze-Běchovicích se v pátek v podvečer srazil osobní vlak s rychlíkem. Několik vagonů vykolejilo, hasiči je prohledávají. Evakuovat musí více než 300 lidí. Podle prvních informací není nikdo z nich zraněn. ČTK to řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Nehoda se stala v místě, kde byl omezen provoz kvůli srážce vlaku s člověkem. Provoz na trati mezi Libní a Běchovicemi je zastaven.

„Podle informací od velitele hasičů z místa události není nehoda vážnějšího charakteru,“ uvedli hasiči na Twitteru. „V naší péči jsou nyní tři osoby, které nejsou zraněny, ale projevila se u nich akutní stresová reakce,“ uvedla Poštová.

Foto: Hasiči Praha

Záběr pražských hasičů z místa. V Praze-Běchovicích se v pátek v podvečer srazil osobní vlak s rychlíkem.

Podle webu Českých drah by mělo omezení na trati trvat zhruba do 19:30, tento čas je ale pouze orientační a přerušení provozu bude pravděpodobně trvat déle. Hasiči musí vykolejený vlak vrátit zpět na koleje.

Cestující, jejichž spoje nemohou kvůli nehodě vyjet, mohou využít MHD. Jízdenky ČD jim budou uznány na lince metra B mezi Náměstím Republiky a Černým Mostem, na lince metra C mezi Hlavním nádražím a Florencí a lince autobusu 250 mezi Černým Mostem a Běchovicemi. Na Twitteru to uvedla Pražská integrovaná doprava (PID).

V době srážky byla v místě kvůli jiné nehodě průjezdná jen jedna ze tří kolejí. Pendolino tam odpoledne srazilo člověka, který na místě zemřel. Hasiči z tohoto vlaku museli evakuovat asi 150 cestujících.

Reklama

Doporučované