Hlavní obsah

V pražské Hostivaři bude nové záchytném parkovišti se 78 místy

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Řidiči přijíždějící do Prahy budou moci v budoucnu odstavit svá auta na novém záchytném parkovišti P+R v Hostivaři. K dispozici bude 78 stání.

Článek

Vyplývá to z informací zveřejněných na stránkách Technické správy komunikací (TSK). Kdy přesně stavba začne a na kolik vyjde, není z dokumentu jasné. P+R parkoviště slouží k tomu, aby na nich lidé dojíždějící autem do centra města nechali svoje vozy a dále pokračovali MHD. Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Od srpna pak vedení města stání na P+R zdražilo.

Stavba je naplánována v Dolnoměcholupské ulici, kde vznikne na ploše o délce 300 metrů a šířce 15 metrů celkem 78 stání, z nichž čtyři budou určeny pro držitele průkazu ZTP. Další dvě parkovací místa budou sloužit jako nabíjecí místa pro elektromobily. Součástí je rovněž zastřešené stání pro cyklisty.

Při výstavbě parkoviště bude ulice kompletně opravena, a to v úseku podél nádraží Hostivař. Vybudováno bude také nové odvodnění komunikace a vyměněno bude veřejné osvětlení.

Nové záchytné parkoviště v současné době vzniká na Černém Mostě, kde se do parkovacího domu vejde až 880 automobilů. Stavba začala loni v červenci a letos v červnu byla dokončena hrubá stavba. Dům má vyjít na zhruba půl miliardy korun.

Vedení města od srpna zvedlo cenu stání na většině záchytných parkovišť, kterých provozuje dvacítku. Na čtyřech budou lidé za denní stání platit 100 korun a na devíti 50 korun. Zbylých sedm, která nejsou hlídaná, budou nově na 12 hodin zdarma. Dosud řidiči na všech parkovištích kromě jednoho za den zaplatili 20 korun.

Reklama

Doporučované