Hlavní obsah

V první polovině týdne bude sněžit, o víkendu bude slunečno a 10 stupňů nad nulou

Nejhezčím dnem týdne bude pravděpodobně neděle.Video: Šimon Felenda , Seznam Zprávy

 

Reklama

Počasí by tento týden mělo mít zlepšující se tendence. Zatímco v úterý se ze zatažené oblohy ještě posype sníh, v neděli by obloha měla být jasná a teploty přesahovat až deset stupňů Celsia.

Článek

Počasí tento týden bude velmi proměnlivé. Zatímco by ještě v úterý mělo sněžit, ke konci týdne by se mělo výrazně oteplit. Příčinou je tlaková níže, která se postupně promění v tlakovou výši.

Pondělí přinese srážky. Ty budou buď smíšené nebo sněhové. Zatímco ráno by se teploty měly pohybovat okolo minus dvou stupňů Celsia, odpoledne jejich hodnoty budou dosahovat až pěti stupňů nad nulou. Vát bude západní vítr kolem osmi metrů za sekundu.

Úterý by mělo provázet husté sněžení a zatažená obloha. Na východě republiky se ale oblaka mohou protrhat a obloha se ze zatažené přemění na polojasnou. Teploty budou po celý den od minus dvou po dva stupně Celsia. Vát bude slábnoucí severozápadní vítr rychlostí 6 metrů za sekundu.

Ve středu na našem území spatříme sníh pouze ojediněle. Přesto bude středa oblačná. Ranní teploty budou –4 až 0 a odpolední od 0 do 4 stupňů Celsia. Vát bude západní až severozápadní vítr okolo 4 metrů za sekundu.

Ve čtvrtek a v pátek by se mělo začít oteplovat. O víkendu by pak mělo být slunečno a teploty by měly vyšplhat až k deseti stupňům Celsia.

Reklama

Doporučované