Hlavní obsah

V Rakovníku pokračuje stavba víceúčelového společenského centra

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Rakovníku pokračuje stavba víceúčelového společenského a vzdělávacího centra, práce běží podle harmonogramu. Jeho prostory budou sloužit knihovně a také infocentru. Hotovo by mělo být příští rok v září.

Článek

Náklady na stavební práce přesáhnou 88 milionů korun bez DPH, dalších deset milionů korun by mělo stát vybavení. Zakázku na vybavení město zatím ještě nevypsalo.

„Myslím si, že bude férové soutěžit po Novém roce, kdy budeme vědět vývoj cen,“ uvedla vedoucí oddělení rozvoje města Rakovník Jana Jirátková. Změnit se má i prostranství před centrem, kde vznikne místo pro setkávání. Půjde o úpravy za více než deset milionů korun.

Centrum vzniká v rámci přestavby tří městských domů, budování začalo v lednu, jde o největší letošní městskou investici. Jako první bylo nutné provést bourací práce, nyní už je hotová i velká část stavebních, ale projekt ještě není ani v polovině. Tvoří jej tři části, jedna bude sloužit dětské knihovně, druhá je hlavní částí knihovny včetně prostor půjčovny a třetí především jako zázemí knihovny. Multifunkční sál vznikne v patře. Městská knihovna nyní funguje v pronajatých prostorách.

Projekt na víceúčelové společenské a vzdělávací centrum u Žižkova náměstí vznikal od roku 2007, povolení pro stavbu platí od roku 2010. Kvůli vysokým nákladům bylo její zahájení odkládáno až do roku 2019, kdy vedení města rozhodlo o vypsání tendru.

Reklama

Doporučované