Hlavní obsah

V severoirském Londonderry našli už druhou bombu v dodávce. Policie podezírá skupinu Nová IRA

V Londonderry pyrotechnici odpálili nastraženou nálož.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Maskovaní muži v pondělí v severoirském Londonderry unesli dvě vozidla, do nichž podle policie patrně umístili výbušniny. Bomba v podobné dodávce vybuchla už v sobotu.

Článek

Policisté vyklidili okolí dodávek, které únosci odstavili na dvou různých místech na jihozápadě města. V jednom případě provedla armáda řízenou explozi podezřelého předmětu, uvedla agentura Reuters. V sobotu městem otřásl výbuch nálože v automobilu odstaveném před budovou soudu.

„Bílá dodávka Ford Transit byla údajně unesena třemi maskovanými muži, kteří dozadu hodili předmět, načež ji opustili,“ cituje Reuters mluvčího policie. Policisté pak nechali na Circular Road evakuovat domy a povolali na místo pyrotechniky. Podle Reuters zlikvidoval výbušninu vojenský robot určený k provádění řízených explozí.

Druhé vozidlo unesli čtyři maskované osoby, z nichž jedna byla údajně ozbrojena, uvedla policie na Twitteru. Auto odstavili v nedaleké Lonemoor Road, krátce nato nechali policisté vyklidit okolí.

Podobný scénář jako dnes předcházel sobotní explozi, za kterou podle vyšetřovatelů stojí nacionalistická organizace Nová IRA. Dva ozbrojení muži podle policie v podvečer ukradli auto pro rozvoz pizzy a bombu v něm odpálili. Při výbuchu před budovou soudu na Bishop Street nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Doporučované