Hlavní obsah

V tunelu u Plzně hořel vlak, hasiči evakuovali cestující. Provoz už je obnoven

Foto: krimi-plzen

Na místě podle serveru Krimi-Plzeň zasahovalo 20 hasičských jednotek a poplach byl vyhlášen i dobrovolnickým jednotkám.

Reklama

aktualizováno •

V železničním tunelu u Ejpovic hořel v úterý večer vlak. Vlak se zastavil v tubusu ve směru od Plzně na Prahu. Událost se obešla bez vážnějších zranění.

Článek

Hasiči evakuovali pěšky ven z tunelu nezasaženým tubusem 38 cestujících.

Dalšího cestujícího, staršího člověka, který by nebyl schopen cestu z tunelu sám zvládnout, hasiči převezli k portálu tunelu a předali záchranné službě. Pro evakuované cestující hasiči poblíž přistavili autobus, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Od středy ráno byla v tunelu obnovena železniční doprava. Omezení v nejdelším tunelu v Česku skončilo zhruba tři hodiny po půlnoci.

Hořelo ve dvou vagonech

Na místě zasahovalo velké množství hasičů i záchranářů. Později jich část odvolali. Podle Poncara byl ohněm zasažen první a druhý vagon za lokomotivou. Oheň lokalizoval personál vlaku.

Záchranáři vyslali na místo tři výjezdové skupiny a inspektora provozu. „Ošetřují se dvě osoby s dýchacími potížemi. Nikdo další z evakuovaných osob ošetření nepotřebuje,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Ejpovický tunel je dosud nejdelší tunel v ČR. Měří 4150 metrů a do provozu byl uveden po pěti letech výstavby poprvé 15. listopadu 2018, v obou tubusech je plný provoz od prosince 2018.

Reklama

Doporučované