Hlavní obsah

V Ústí se otevřel navzdory covidu obchod s pokojovými rostlinami

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Podnikatelka Blanka Plívová otevřela v Ústí nad Labem navzdory epidemii koronaviru nový obchod s exotickými pokojovými rostlinami. I kvůli případnému zpřísnění protiepidemických opatření obchoduje s květinami také on-line.

Článek

Květinářství mají ze zákazu maloobchodního prodeje výjimku a jsou otevřená. „Myšlenka vznikla díky době korony, kdy jsme všichni hodně doma, a díky tomu jsem se dostala víc ke kytičkám a chtěla jsem jich mít víc a chybělo mi to, kde je sehnat,“ uvedla podnikatelka a majitelka obchodu Blanche - exotické pokojovky. V jejím obchodě, který sídlí v Beethovenově ulici, najdou zákazníci i velké rarity, například rostlinu s názvem ceropegia woodii variegata, jinak také svícník, nebo velmi oblíbenou monsteru.

Rostliny pěstuje Plívová sama, a protože si všimla, že je na internetu velký zájem i o řízky květin, rozhodla se je prodávat také. „To mají kytkomilky rády, takže se tomu nebráním,“ řekla Plívová, která má doma 200 pokojových rostlin, z nichž vypěstovala další a teď je nabízí v prodejně.

Obchod bude otevřen pouze dva dny v týdnu, a to ve středu a ve čtvrtek, zbylý čas věnuje podnikatelka pěstování a obchodování on-line. „Musím tam fungovat kvůli výdělku peněz, si myslím, ale zase mám ráda kontakt s lidmi. Tady si o těch kytičkách můžeme i popovídat,“ uvedla podnikatelka. Doplnila, že v případě, kdy by musela kvůli zpřísnění opatření zavřít, jí bude on-line obchod oporou.

Zařizování nového obchodu v době koronaviru nebylo podle podnikatelky obtížné, přeje si ale, aby lidé na malé obchody nezanevřeli. „Lidi by si měli uvědomit, že je potřeba navštěvovat takovéhle krámky a podporovat takové podnikatele, protože kdybychom jenom objednávali na internetu, tak bychom neměli kam zajít a kde se potkávat a vydrží nám pak jen velké korporáty,“ dodala Plívová.

Reklama

Doporučované