Hlavní obsah

V základní škole T. G. Masaryka v Praze vznikly nové třídy pro 150 dětí

Foto: Shutterstock.com

„Ilustrační foto.“

Reklama

V základní škole T. G. Masaryka na Praze 7 vzniklo šest nových tříd pro asi 150 žáků. Náklady rekonstrukce a přístavby činily zhruba 84,2 milionu korun.

Článek

ČTK to dnes sdělila Terezie Stehlíková z kanceláře starosty a tajemníka radnice. Škola má kapacitu necelých 500 míst. Praha 7 v průběhu léta ve svých základních a mateřských školách opravuje elektroinstalace, zázemí školních jídelen nebo vymalovány školní třídy. V městské části funguje dohromady sedmnáct obecních mateřských a základních škol.

„Každý rok se počty přihlášených dětí na tuto školu zvyšují, a proto se snažíme, aby prostory i zázemí tomuto zájmu odpovídaly. Letos se nám zde podařilo otevřít dokonce dvě přípravné třídy,“ uvedla radní Hana Šišková (Praha 7 Sobě).

Radnice nechala nejdříve opravit levé křídlo a zmodernizovala střední části budovy. Práce začaly v červenci 2019 a skončily loni v září. Kromě vybudování zmíněných tříd byly nově udělány rozvody vody a kanalizace či opraveno sociálního zařízení. Od loňského července až dosud pak dělníci pracovali v pravém křídle. Třídy jsou vybaveny novým nábytkem a dalším zařízením.

Radnice o prázdninách opravovala také další mateřské a základní školy. Pustila se mimo jiné do rozšíření MŠ v ulici Varhulíkové, kam budou moci do nové třídy děti začít chodit od jara příštího roku. Rekonstrukcí projde jídelna v MŠ Janovského nebo elektroinstalace v ZŠ na Strossmayerově náměstí a v ZŠ Korunovační. Kromě takzvaných velkých investic nechala radnice v dalších školách a školkách udělat drobnější opravy, kdy jsou například vymalovány učebny, vyměněny podlahové krytiny, opraví se hřiště nebo nakupí nový nábytek, pomůcky a další vybavení.

Na Praze 7 je plánována rovněž výstavba zcela nové školy, která ponese jméno spisovatele, humoristy a zpěváka Jana Vodňanského, který zemřel letos v březnu. Škola bude stát na místě bývalé Přadelní ulice a vytvoří nároží jednoho z bloků chystané výstavby. Škola bude mít kapacitu 540 míst.

Reklama

Doporučované