Hlavní obsah

Valašské Meziříčí připraví pozemky pro stavbu 21 rodinných domů v části Juřinka

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Valašské Meziříčí na Vsetínsku připraví pozemky pro stavbu rodinných domů v místní části Juřinka. Vybudování inženýrských sítí a přístupových komunikací pro výstavbu 21 domů již schválili zastupitelé města.

Článek

Radnice počítá s projektovanými náklady 44 milionů korun. Vybudování technické infrastruktury bude rozděleno do dvou let, hotová by měla být v polovině roku 2023. „Prodej 21 pozemků pro výstavbu rodinných domů chceme spustit začátkem příštího roku, aby měli stavebníci čas na projektování,“ uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Město bude nyní v soutěži vybírat dodavatele výstavby infrastruktury. „Zatím počítáme s projektovanými náklady 44 milionů korun, avšak věříme, že soutěží se tato částka ještě sníží. Poté budeme moci stanovit cenu za metr čtvereční pozemku,“ uvedl vedoucí odboru komunálních služeb David Černoch.

Město podle starosty nepočítá s velkými zisky z prodeje pozemků. „Náklady na vybudování infrastruktury musíme samozřejmě promítnout do konečné ceny. Hlavním smyslem projektu je však od začátku podpora bydlení a takto budeme k tvorbě ceny za metr čtvereční také přistupovat,“ uvedl Stržínek.

Město prodává i pozemky pro bydlení. Nabízí asi 5000 metrů čtverečních pozemků na sídlišti Štěpánov a dalších 7500 v Bynině. Chce tak oslovit developery, kteří by v prvním případě mohli vybudovat bytové a ve druhém rodinné domy.

Reklama

Doporučované