Hlavní obsah

Vaši cenu nechci, díky. Další z Trumpových „přestřelů” na Twitteru

Trump svým příspěvkem na Twitteru vyvolal vlnu posměchu.

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump na Twitteru uvedl, že odmítl opětovné udělení ceny Osobnost roku časopisu Time. Nechce totiž kvůli ocenění poskytovat rozhovor ani se fotit. Redakce časopisu na Trumpův příspěvek reagovala s tím, že výsledky soutěže nikdy nezveřejňuje před 6. prosincem. Vzniklá přestřelka spustila vlnu výsměchu směřovanou k prezidentu Trumpovi.

Článek

Časopis Time rozporuje vyjádření amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten ve twitterovém příspěvku napsal, že odmítl opětovné udělení titulu Osobnost roku. Uvedl, že ho redakce týdeníku kontaktovala s tím, že bude pravděpodobně znovu jmenován Osobností roku a zároveň toto udělení podmínila poskytnutím rozhovoru a focením.

„Odpověděl jsem, že pravděpodobně mi nestačí, a cenu odmítl. Přesto díky,” uvedl Trump na Twitteru.

Redakce časopisu na to reagovala s tím, že prezident v tom, jak funguje volba Osobnosti roku, nemá jasno. „Time se k výsledkům soutěže nevyjadřuje až do jejich zveřejnění, které je 6. prosince,“ informoval časopis na svém účtu.

Trump získal titul, který se tradičně uděluje již od roku 1927, minulý rok. K udělení titulu se váže i zveřejnění fotografie jeho nositele na titulní straně časopisu. Týdeník Washington Post v červnu odhalil, že tuto obálku zobrazují v několika golfových klubech prezidenta Trumpa v upravené, lichotivé podobě. Ta spočívala v přidání pozitivních titulků i výměně samotné fotografie.

Bývalý redaktor časopisu Time Richard Stengel prezidentovi tuto aféru připomněl: „Nerad vám to říkám, ale PRAVDĚPODOBNĚ znamená, že Osobností roku nejste. Pouze po vás chtěli focení. Jsem si ale jistý, že někde v zásobě pořád máte tu falešnou titulní stranu.“

K posměšné vlně na účet prezidenta Trumpa se obratem přidaly známé osobnosti. Jednou z nich byl i britský tenista Andy Murray, který Trumpův twitterový příspěvek parodoval: „Z BBC volali, aby mi sdělili, že budu PRAVDĚPODOBNĚ jmenován Osobností roku, musel bych ale souhlasit s poskytnutím rozhovoru a focením. Odpověděl jsem, že pravděpodobně mi nestačí, a cenu odmítl. Přesto díky!“ Obdobně zareagovala americká herečka a producentka Julia Louis-Dreyfusová, britský komik, herec a režisér David Schneider a další lidé.

Reklama

Doporučované