Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku za 61 milionů korun opravují hasičskou zbrojnici

Foto: Getty Images

Ilustrační foto

Reklama

Ve Frýdku-Místku začala kompletní rekonstrukce zbrojnice dobrovolných hasičů ve Střelniční ulici. Stavba za zhruba 61 milionů korun bez DPH by měla být hotova příští rok na podzim. Jde o první velkou opravu po 24 letech.

Článek

„Zbrojnice už rekonstrukci nutně potřebovala. Nevyhovovala moderním potřebám hasičů ani stavebně, ani vybavením budovy. Hasičská zbrojnice bude rozšířena a vnitřně vybavena tak, aby se posílila akceschopnost jednotky,“ uvedl primátor Petr Korč (Naše Město FM). Dodal, že v soutěži na dodavatele se podařilo snížit původně předpokládanou cenu o téměř 20 milionů korun.

Rekonstruována bude celá budova, která má na několika místech už také trhliny. Demolice čeká garáž, přístavky ve dvoře, schodiště i opěrné stěny uvnitř budovy. Nově budou postaveny vnitřní opěrné konstrukce. Garáž se rozšíří a bude vybavena vzduchotechnikou potřebnou k odsávání, větší bude sklad technických prostředků, nové bude zázemí zásahové jednotky a modernizace čeká rozvody energií a tepla. Hasiči budou mít více možností parkování uvnitř i vně budovy.

Jednotlivé útvary jednotky dobrovolných hasičů ze Střelniční ulice nyní dočasně sídlí na několika místech ve městě včetně blízké nemocnice nebo prostor magistrátu. Jednotka se specializuje mimo jiné na záchranné práce na vodě a její dobrovolní hasiči vyjíždějí také k zásahům při požárech chemických materiálů.

Reklama

Doporučované