Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí začnou prvním koncertem Jarní jazz & bluesové dny

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve středu začnou ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku prvním koncertem Jarní jazz & bluesové dny.

Článek

„Jako v loni, tak i letos překazila další vlna pandemie Jarní blues & jazzové dny v tradičním termínu, a tak na řadu přichází letní splácení dluhu,“ sdělil mluvčí Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí Ondřej Smolka.

První z celkem devíti plánovaných koncertů bude vystoupení německé zpěvačky Simone Reifegersteové v doprovodu Joe Kučery a Vladimíra Strnada. „Simone je zpěvačkou s unikátním hlasem a obrovským rozsahem,“ uvedl Smolka.

Interpretaci old time music, blues, ragtimu a jazzu si návštěvníci užijí při koncertu italského dua Max & Veronica, který se uskuteční 23. srpna. Čtvrtek 29. srpna bude patřit kvartetu v čele s nizozemským saxofonistou Cyrillem Oswaldem. „V září se připravují koncerty krakovské formace Cheap Tobacco. Ta patří mezi nejpopulárnější kapely polského blues-rocku díky originální a energií nabité hudbě, a hlavně dvojici Natalia Kwiatkowska a Robert Kapkowski. Francouzský blues-rock přiveze francouzská kapela mladého multiinstrumentalisty Nico Chona & The Freshtones. Posledním koncertem zahrnutým do předplatného bude koncert Aimée Allen,“ uvedl Smolka.

Mimo předplatné se do Valašského Meziříčí chystá britská rocková skupina The Mentulls, písničkář Karel Plíhal a Matt Long se svým triem.

Reklama

Doporučované