Hlavní obsah

Ve Veselí by mohly letos začít práce na prvním podniku průmyslové zóny

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku by letos mohly začít stavební práce na první provozovně v plánované průmyslové zóně.

Článek

Město se dohodlo s prvními investory. ČTK to řekl starosta Petr Kolář (TOP 09). Průmyslová zóna na 30 hektarech nabídne ve třech etapách prostor až 15 firmám lehkého a středního průmyslu. Náklady na vznik zóny a zasíťování jsou 270 milionů, většinu pokryje dotace.

Město v první etapě vyčlenilo 7,5 hektaru. „Máme smlouvy s budoucími investory. Zpracovávají si projektové dokumentace. Bylo jich pět, ale jeden kvůli pandemickým záležitostem vycouval, proto za něj hledáme náhradníka. V ideálním případě by ještě letos mohly začít stavební práce na první parcele. Příští rok počítáme dva nebo tři provozy,“ uvedl Kolář.

Podle něj je místo vyčleněné pro lehký a zpracovatelský průmysl, obrábění kovů a podobně. „V rámci první etapy by mohlo vzniknout na těch 7,5 hektarech asi 100 pracovních míst. Věříme, že to přiláká nové občany,“ uvedl starosta.

Město při plánování průmyslové zóny očekávalo, že by na 30 hektarech mohlo najít zázemí asi 15 firem, které by vytvořily zhruba 500 pracovních míst. Veselí nad Moravou se nachází na jihovýchodě Jihomoravského kraje v sousedství okresu Uherské Hradiště ve Zlínském kraji. Ve městě žije asi 11.500 obyvatel, na letošek má město schválený rozpočet kolem 280 milionů korun.

Reklama

Doporučované