Hlavní obsah

Velké festivaly mají stopku. Sérii komorních koncertů v Praze zahájí Chinaski

Foto: chinaski.cz

Hudební sezonu v Riegrových sadech otevřou Chinaski.

Reklama

Velké hudební festivaly se letos v Česku konat nesmějí. V Praze se proto odehraje série menších koncertů. V polovině června ji v pražských Riegrových sadech odstartují Chinaski.

Článek

„Připraveno je historické pódium s místy na sezení a dostatečnými rozestupy,“ uvedli pořadatelé.

„Atraktivní lokace i omezený počet lidí na místě může vytvořit jedinečnou koncertní atmosféru, která se už zřejmě v budoucnu nebude opakovat. Kdy můžete vidět halové kapely, které hrají jen pro pár lidí?“ říká Martin Pokorný, ředitel BrainZone Services.

Pořadatelé budou dohlížet na hygienu a bezpečnost včetně rozestupů mezi jednotlivými stoly a sezením. „Pořádání koncertů koordinujeme s úřady a zajistíme divákům bezpečné podmínky,“ doplnil šéf kultury v Parku Riegrovy sady David Salomon.

Relax u vlastnoručně připraveného jídla.

Areál bude kapacitou aktuálně reagovat na pokyny úřadů. Lidem, kteří vstupenky neseženou, organizátoři případně nabídnou kvalitní placený stream. Ten po odvysílání nebude možné nikde dohledat. Výtěžek z online přenosu půjde přímo kapelám.

Hudební sezonu v Riegrových sadech otevřou 16. června Chinaski. Od června do srpna se bude podle organizátorů hrát až dvakrát týdně. „Těšit se můžete i na Annu K, Mirai, Banjo band Ivana Mládka, Roberta Křesťana a Druhou trávu a další hvězdy,“ lákají organizátoři.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek představilo plán pro počty osob na venkovních i vnitřních kulturních akcích. Od 25. 5. bude kapacita povolena do 300 osob, další rozvolnění přijde 8. 6., kdy se kapacita zvýší na počet do 500 osob. Pokud bude vývoj situace příznivý, 22. 6. se omezení zvýší až do 1000 osob.

Reklama

Doporučované