Hlavní obsah

Velké pražské mosty jsou v havarijním stavu, platí to i pro nejcennější z nich

Podívejte se, jaké mosty v Praze jsou ve špatném stavu.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Praha ze čtvrtka na pátek uzavřela Libeňský most, protože je v havarijním stavu. A nejde o jediný most, desítky významných mostů v metropoli jsou ve špatném stavu.

Článek

Libeňský most je dlouhodobě ve velmi špatném stavu. Město plánuje celkovou rekonstrukci, nyní čeká na vyjádření Ministerstva kultury, které posuzuje památkovou ochranu kubistického mostu. Vedení města sklidilo za situaci kritiku. Podle starostů Prahy 7 a 8 jde o selhání a most už měl být dávno opraven či opravován. Podobně to podle vyjádření na sociálních sítí vidí řada opozičních zastupitelů.

Technická správa komunikací (TSK) předala tento týden Praze aktualizovanou zprávu o stavu pražských mostů. V té nejhorší kategorii, tedy v havarijním stavu, jsou lávky na železničním mostě a most v Nových Butovicích. Po včerejšku je v této kategorii také Libeňský most. Všechny tyto mosty jsou uzavřené.

Ve velmi špatném stavu jsou ale desítky pražských mostů. Jsou v kategorii šest, tedy v té druhé nejhorší. Jde přitom o známé mosty jako je například Karlův nebo Palackého most.

Ve špatném stavu jsou potom desítky mostů. TSK dělí mosty podle jejich stavu do sedmi tříd, kdy stupeň jedna znamená nejlepší stav. Technická správa komunikací má ve správě 700 mostů a lávek.

Problémy se stavem mostů řeší Praha dlouhodobě. Na začátku loňského prosince dokonce spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Doporučované