Hlavní obsah

Prkna na železničním mostě v Praze připomínají během chůze hru na piano

Železniční most v Praze se pro pěší během prosince uzavře.

 

Reklama

Pokračujeme v prohlídkách pražských mostů, které jsou podle analýzy Technické správy komunikací ve špatném stavu. Vydali jsme se na železniční most, lávky pro pěší jsou v havarijním stavu.

Článek

V analýze TSK z roku 2016 se píše, že lávky pro pěší na železničním mostě jsou v havarijním stavu. Dostaly tedy nejhorší možné hodnocení ze sedmistupňové škály.

Lávky jsou konzolovitě vyložené po obou stranách konstrukce mostu. Každá má délku téměř 187 metrů a na šířku bezmála 2 metry. Mostovka je ze dřeva, během chůze se prkna zřetelně kývají.

Náměstek primátorky Petr Dolínek z ČSSD začátkem týdne připomněl, že pro pěší se 15. prosince uzavře železniční most, protože lávky pro chodce a cyklisty se budou kompletně předělávat.

Dlouhodobě nevyhovující je i stav Libeňského mostu. Podle Dolínka ale město v současné době nemůže situaci řešit, protože Ministerstvo kultury doposud nerozhodlo o tom, zda je konstrukce památkou, nebo není.

Ve vyhovujícím stavu není ani Hlávkův most, který vede nad ostrovem Štvanice. „Může tam dojít k vyloučení tramvajové dopravy v nejbližších měsících,“ upozornil Dolínek.

U Barrandovského mostu pak město v lednu vyhlásí vítěze soutěže na diagnostiku stavby a začne se připravovat projekt opravy.

Při sobotním zřícení betonové lávky v Troji se zranili čtyři lidé, z toho dva vážně.

Reklama

Doporučované