Hlavní obsah

Více než tisícovce dětí z Olomouce už začaly prázdniny, kvůli opravám škol

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vysvědčení si tak v pátek ráno odnesly děti ze Základní školy Zeyerova a Stupkova, kde dělníci po jejich odchodu začnou s rekonstrukcí elektroinstalace či rozvodů.

Článek

Na Základní škole Zeyerova skončil ze stejných důvodů školní rok dříve už loni, letos o prázdninách bude rozsáhlá rekonstrukce elektřiny dokončena.

„Školní rok u nás skončil dříve kvůli velkým rekonstrukcím školy, ve dvou budovách budeme vyměňovat rozvody vody, odpady a střešní svody a budeme také opravovat elektroinstalaci a podlahy. Dělníci jsou ve škole už dnes, navážejí materiál. Jakmile děti odejdou, dělníci začnou pracovat se sbíječkami. Důležité je, aby se práce stihly do konce prázdnin,“ řekl v pátek ředitel Základní školy Stupkova Pavel Hofírek.

Zhruba 640 dětí z této olomoucké základní školy si vysvědčení převzalo ve třídách a během dopoledne ještě obcházely své oblíbené učitele. „Na školním dvoře na altánku nám nyní hraje hudba. Děti, které nechtějí hned domů, mohou tady posedět a počkat zde třeba na oběd,“ doplnil ředitel školy. Ačkoliv škola bude definitivně uzavřena v pátek, příští týden bude od pondělí do středy v provozu od 06:00 do 17:00 školní družina, včetně zajištěného oběda. „Družinu jsme nabídli všem dětem z prvního stupně. Je to z důvodu, že rodiče chodí do práce, tak aby měli zajištěné hlídání,“ doplnil ředitel Pavel Hofírek.

Kvůli druhé etapě rekonstrukce elektřiny si dnes přišlo pro vysvědčení i zhruba 600 dětí ze Základní škola Zeyerova. „Máme druhou etapu elektroinstalace, firma už 30. června chystá bourací práce a my během pondělí a úterý budeme vyklízet půl budovy,“ řekla ředitelka školy Vladimíra Švecová. Také tato škola zajistila pro dny ředitelského volna družinu pro nejmenší školáky. „Přihlásily se zhruba dvě desítky žáků, kteří budou mít celodenní program zabezpečen formou výletů a akcí mimo školní budovu,“ doplnila ředitelka školy.

Školu letos čeká dokončení rekonstrukci elektroinstalace v celé levé části budovy. Kompletně bude také přebudováno zázemí v šatnách u tělocvičen. „Po prázdninách už bychom měli vstoupit do budovy, která má moderní rozvody a počítá s čím dál větší zátěží v elektrické síti,“ napsalo vedení školy rodičům na webu.

Reklama

Doporučované