Hlavní obsah

Video: Lidé, jste v pořádku? Z lesa i buše zamířila do ulic divoká zvěř

Bez komentáře: V liduprázdných ulicích australského Adelaide byl spatřen klokan. Tamní policie celou situaci glosovala: „Sledujeme podezřelého, který má na sobě šedý kožich.“Video: twitter.com/SAPoliceNews, AP

 

Reklama

Ve městech po celém světě platí zákaz vycházení, jindy rušné ulice jsou liduprázdné. Ticho a zvědavost přilákaly mnohde nečekané návštěvníky: i divoká zvířata.

Článek

Sociální sítě zaplavují záběry, na kterých jsou „načapaná“ zvířata v novém prostředí. Jedno takové, které nabízíme v úvodním videu, natočili v Austrálii.

Prázdnými ulicemi města Adelaide se bezstarostně potuloval klokan. Jeho pohyb po městě zachytily bezpečnostní kamery jihoaustralské policie. Jak je ze záběrů patrné, ve městě je vyhlášena karanténa. Chlupatému návštěvníkovi tak nehrozilo skoro žádné nebezpečí - až na jeden projíždějící vůz.

Policie na svém Twitteru přidala komentář: „Právě sledujeme podezřelého, který má na sobě šedý kožich. Jeho poslední pohyb byl směrem do West Parklands.“

Jiný „podezřelý“ byl natočen v severoitalském Molvenu. Prázdnými ulicemi bloumal medvěd, který  pravděpodobně hledal nějaké jídlo. Místní ovšem upozorňují, že vidět medvěda tu není zas až tak neobvyklé, v blízkosti města vede jejich běžná migrační stezka.

Reklama

Doporučované