Hlavní obsah

Video. Na cestě z Liberce a Jablonce do Prahy budou další omezení

Foto: ŘSD

Takto má vypadat po přestavbě klíčová křižovatka.

Reklama

Křižovatku Rádelský Mlýn, kterou projíždějí všichni řidiči cestující z Liberce a sousedního Jablonce nad Nisou do Prahy, začali kompletně přestavovat. Tento týden dojde na další omezení pro motoristy.

Článek

„Druhého a třetího dubna dojde k částečnému omezení dopravy na sjezdu na silnici I/65 od Jablonce nad Nisou ve směru na Hodkovice nad Mohelkou. K úplnému uzavření silnice I/65 dojde v úterý 14. dubna,“ vysvětlil mluvčí Libereckého kraje Jan Mikulička.

Již byla demontována protihluková stěna a pracuje se mimo jiné na svedení Jeřmanického potoka do železobetonových rámů a na kanalizaci ve středním dělicím pásu silnice I/35. „Od dubna zahájí provoz obalovna a pak se bude pokládat asfalt v místech, kde se silnice rozšíří,“ sdělil Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Během čtvrtka a pátku se na sjezdu ze silnice I/65 ve směru z Jablonce na Hodkovice bude skládat mechanizace a stavební materiál. „Provoz budou řídit regulovčíci,“ upozornil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. K úplnému uzavření silnice I/65 v prostoru mimoúrovňové křižovatky dojde den po Velikonočním pondělí, v úterý 14. dubna.

Dlouho očekávanou rekonstrukci křižovatky státních silnic I. třídy na Rádelském Mlýně zahájilo Ředitelství silnic a dálnic začátkem března. „Stavební práce započaly za částečné uzavírky provozu silnice I/35, která byla prodloužena do 13. dubna,“ doplnil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy.

Rekonstrukce by měla být hotová nejpozději koncem listopadu roku 2021. „Současná, bezmála padesát let stará podoba této křižovatky již neodpovídala bezpečnostním standardům a nevyhovovala současné intenzitě dopravy. Po rekonstrukci bude toto místo bezpečnější, s plynulým provozem,“ prohlásil náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták.

Reklama

Doporučované