Hlavní obsah

Video: Podezřelý se na útěku zamotal do řas, policie ho musela zachránit a osprchovat

Policisté s prchajícím Duartem nakonec zacházeli doslova „v rukavičkách“.Video: Jan Marek, Coral Cape Police

 

Reklama

Deník Independent píše, že vodní květ na Floridě zamořuje vody ve velkém rozsahu. Nyní ale zároveň čistí ulice města Cape Coral od zločinců.

Článek

Strážníkům z floridkého Cape Coral pomohla k dopadení podezřelého neobvyklá souhra okolností. Floridu už rekordních devět měsíců trápí takzvaný vodní květ, tedy přemnožené sinice, řasy a mikroorganismy téměř na každé vodní ploše a i v lagunách.

Abraham Duarte se snažil uprchnout policii poté, co překročil povolenou rychlost. Podle policejního protokolu doufal, že unikne přes říční kanál, strážníkům, kteří ho pronásledovali, se snažil uplavat. Zapletl se ale do hustého vodního květu a nalokal se zamořené vody. Útěk tedy Duarte záhy vzdal a prosil policisty o pomoc.

Strážníci Cape Coral Police prchajícího muže nakonec museli naopak uklidňovat, zatímco ho tahali ze znečištěné vody. Duarte skončil v nemocnici. Čelí obvinění z kladení odporu při zatýkání a také držení nepovolených látek, jelikož policisté po prohledání jeho auta nalezli i sáček s marihuanou.

Reklama

Doporučované