Hlavní obsah

Video: Záchranářům se povedlo vysvobodit ze sítě chycenou velrybu

Nedaleko ostrova Salina se zamotal vorvaň obrovský do nelegální sítě. Záchranářům se nakonec povedlo velrybu vysvobodit.Video: facebook.com/guardiacostiera

 

Reklama

Italská pobřežní hlídka pomohla vysvobodit vorvaně obrovského, který se zapletl do nelegální rybářské sítě nedaleko Liparských ostrovů.

Článek

V pátek 26. června přijala pobřežní stráž na Liparských ostrovech zprávu od skupiny biologů z ostrova Filicudi, kteří uvedli, že spatřili velrybu v nouzi.

Zamotaného kytovce zpozorovali během své cesty na Stromboli zhruba šest kilometrů severovýchodně od ostrova Salina. Biologové dále uvedli, že 30 metrů dlouhá velryba měla zamotanou celou ocasní ploutev do rybářské sítě.

Záchranáři okamžitě po ohlášení vyrazili na místo i s týmem potápěčů. Ti strávili více než hodinu odřezáváním sítě z ocasní ploutve velryby. Záchranná akce nakonec dopadla dobře a vorvaň se následně připojil k dalším velrybám, které čekaly nedaleko.

Pobřežní stráži se povedlo vypátrat i loď, která síť spustila ilegálně do moře. Kapitánovi lodi hrozí pokuta ve výši několika tisíc eur.

Podívejte se na úvodní video ze záchranné akce.

Reklama

Doporučované