Hlavní obsah

Prošli jsme jedinou trasu, kterou policie vyčlenila pro loučení s Karlem Gottem

Foto: Seznam Zprávy

Mapa s důležitými body pro organizaci rozloučení s Karlem Gottem.

Reklama

Jsou to kilometry. Cesta bude vymezena ploty. Přístup ke smutečnímu místu umožní policie a organizátoři výhradně od Janáčkova nábřeží.

Článek

Cesta na rozloučení s Karlem Gottem.Video: Seznam Zprávy

Organizátoři počítají s tím, že fronta k ostatkům Karla Gotta povede před budovu paláce, přes celý most Legií a dále po Janáčkově nábřeží. Až na konec mostu Legií budou stát kovové ploty, takže do fronty bude možné vstoupit pouze z levého břehu Vltavy. Nejsnazší je přijet metrem linky B do stanice Anděl a dále pěšky nebo tramvajemi 9, 15 nebo 20 na zastávku Újezd.

Cesta z rozloučení s Karlem Gottem.Video: Seznam Zprávy

Odcházet ze Žofínského paláce, potažmo Slovanského ostrova, budou lidé druhou stranou, tedy směrem ke Galerii Mánes. Projdou přes ostrov a vycházet budou přes průchod v budově Mánesa, kolem tamní restaurace. Dostanou se tak na Masarykovo nábřeží, odkud budou moci odjet metrem z nedaleké stanice Karlovo náměstí.

Další podrobné informace v přiloženém článku:

Tuzemští dopravci posílí kvůli pietním akcím v pátek a sobotu své spoje. České dráhy navýší kapacity vybraných vlaků o 2000 míst. Společnost vytipovala zhruba 30 spojů na hlavních dálkových linkách. Jde především o linky, které do hlavního města směřují z Moravy, dále také ze západu a jihu Čech. Vlaky budou posíleny zejména v ranních a dopoledních hodinách ve směru do Prahy, odpoledne a večer pak opačným směrem. Dopravce zároveň v obou dnech připraví v železničních uzlech Praha a Bohumín záložní vozy k operativnímu posílení souprav. V případě velkého zájmu tak může být posílení ještě vyšší.

Vozy navíc přidá na své železniční i autobusové linky také soukromý dopravce RegioJet.

Pražský dopravní podnik při pátečním rozloučení posílí od rána do půlnoci provoz metra na všech trasách.

Reklama

Související témata:

Doporučované