Hlavní obsah

Vítězka ze severu váhá, zda jít dál s Babišem. Vadí jí, co píše ANO do zákonů

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Co chystá senátorka Alena Dernerová? Zpovídal ji reportér Seznam Zprávy Radek Nohl.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Alenu Dernerovou výsledky senátních voleb překvapily. Měla totiž obavy, že se nedostane ani do druhého kola. A to kvůli tomu, že lidé nevěděli, jestli ji mohou volit.

Článek

Lékařka Alena Dernerová prožila krušných čtrnáct dní. Týden před volbami to vypadalo, že nebude moct kvůli stažení její kandidátky vůbec usilovat o post senátorky.

Že její kandidatura platí, se dozvěděla teprve až pár hodin před volbami. Teď ale může slavit. Na Mostecku porazila bývalého hokejistu Jiřího Šlégra a obhájila post senátorky.

„Je to pro mě velký úspěch. Moje kandidatura byla ohrožena, pak lidé nevěděli, jestli mě mohou volit, nebo nemohou. Měla jsem velkou obavu, jestli se vůbec do toho druhého kola dostanu,“ prohlásila Dernerová, která ve volbách kandidovala za Severočechy.cz.

Když byly všechny hlasy spočítány, tak jí telefonicky gratuloval i její konkurent ve volbách Jiří Šlégr, který v současné době působí v hokejovém Litvínově. Dernerová získala přes sedmdesát procent hlasů. „Já jsem v takový výsledek nevěřila. Šli jsme od nuly, mohlo se stát cokoliv,“ uvedla Dernerová.

Dosud byla lékařka v senátorském klubu s členy hnutí ANO. To se ale nyní může změnit. Zvažuje, zda v něm zůstane. „Já si s nimi nyní budu muset sednout. Pro některé formulace zákonů, které se týkají zdravotnictví, bych nemohla zvednout ruku,“ zdůvodnila, proč nemá jasno, jestli s klubem se senátory hnutí Andreje Babiše bude dál spolupracovat.

Dernerovou nízká volební účast na Mostecku nepřekvapila. Volit podle informací, které měla z volebních místností, chodili většinou lidé starší čtyřiceti let. „Mladí na to absolutně kašlou. To je špatně,“ uvedla.

Sčítání hlasů v senátních volbách sledovalo Dernerová v mosteckém sídle Severočechů.cz. Po obědě si šla ještě 58letá lékařka zaběhat kolem jezera Matylda. Jak její manžel doplnil, více než čtyřkilometrový okruh zvládla za zhruba 28 minut, což byl její letošní třetí nejlepší čas.

Potkat se chce dneska ještě s rodinou a se svojí kamarádkou. „Trochu si ťukneme. Mně to dojde asi později,“ dodala Dernerová.

Reklama

Doporučované