Hlavní obsah

Vláda změnila názor a na pořádání MotoGP v Brně nakonec pošle 55 milionů korun

Foto: automotodrombrno.cz

Vláda schválila na letošní MotoGP v Brně 55 milionů korun.

Reklama

aktualizováno •

Vláda schválila na letošní MotoGP v Brně 55 milionů korun. Změnila tak rozhodnutí z dubna, kdy odsouhlasila 39 milionů. Organizátoři původně požadovali 65 milionů.

Článek

Babišova vláda během dvou týdnů změnila názor, když vyhověla požadavkům jihomoravských politiků z hnutí ANO – tamního hejtmana Bohumila Šimka a jeho náměstkyně a poslankyně Taťány Malé.

Kabinet nejprve na konci dubna poslal na motocyklovou Velkou cenu Brna jen 39 milionů korun místo požadovaných 65 milionů, které žádali pořadatelé srpnové Grand Prix – kraj společně s městem.

Na své pondělní schůzi nakonec Babišův kabinet potvrdil dřívější zjištění Seznamu a schválil, že do Brna pošle dalších 16 milionů korun a zvýší dotaci pro Grand Prix na 55 milionů korun.

Vláda se tak rozhodla vyhovět pohoršeným brněnským politikům, tradičním příznivcům závodů motorek, kteří nechápali původní verdikt a proč vláda nepřeje velké mezinárodní akci.

„Dnešní rozhodnutí vlády navýšit dotaci státu na MOTO GP považuji za vstřícný krok správným směrem,“ řekl Jihomoravský hejtman Bohumil Šimek.

Na dubnovém jednání ministrů, kde došlo k výraznému snížení státního příspěvku na závod, přitom zaznělo podezření, že pořadatelé platí nepřiměřeně vysoké nájemné.

Reklama

Související témata:

Doporučované