Hlavní obsah

Vlašimská paraZOO se opět otevře návštěvníkům

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vlašimská paraZOO, v níž jsou převážně handicapovaná zvířata, se v pátek opět otevře návštěvníkům. Nepřístupná bude pouze vnitřní expozice dravců a sov.

Článek

Vstupenky bude možné kupovat v předprodeji na e-shopu nebo na místě prostřednictvím QR kódu, u vstupu budou mít návštěvníci k dispozici dezinfekci, uvedla vedoucí paraZOO Alena Konvalinová.

Areál se zvířaty se letos otevírá již podruhé, sezonu zahájenou na konci února narušila opatření kvůli pandemii nového koronaviru. „Krkavec Boban, vydry Fousek a Kapka, liška Eliška, kuna lesní Alfred i ostatní se už zase ujmou své role a budou seznamovat návštěvníky s tématem zraňování volně žijících živočichů. Každý z nich má příběh, který vypráví o nástrahách, které na ně číhají ve městech i přírodě,“ uvedla Konvalinová.

Vlašimská paraZOO byla otevřena v červnu 2012. V zahradě Podblanického ekocentra byla původně záchranná stanice pro živočichy. Léčebná část se později přesunula do nového areálu u Pavlovic a zahrada byla zrekonstruována výhradně k expozičním a vzdělávacím účelům a přejmenována na paraZOO. Bližší informace zájemci najdou na webových stránkách www.paraZOO.cz.

Reklama

Doporučované