Hlavní obsah

Vlastník bývalých ostravských bytů OKD vstoupil na finský trh

Round Hill Capital rozšiřuje své evropské portofilo v Helsinkách, jejich okolí a ve finských regionech na jihu.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Britská realitní společnost Round Hill Capital, jež prostřednictvím své dceřiné firmy Residomo spoluvlastní v Moravskoslezském kraji 43 tisíc bytů, vstupuje nově na finský trh. Podnik nakoupil více než 3 tisíce nájemních bytů, které se nachází ve 106 bytových domech v Helsinkách, jejich okolí a finských regionech, zejména na jihu země.

Článek

Round Hill Capital, globální realitní firma, vlastní nemovitosti v několika evropských zemích. Vedle Nizozemí, Španělska, Portugalska, Velké Británie, Německa a Česka nyní expandovala také do Finska.

„V podstatě každý rok jsme se snažili do našeho bytového portfolia přidávat buď další země, nebo sousední realitní produkty. Postupně se rozšiřujeme a Finsko je určitě na naší strategické mapě. Finský realitní trh jsme průběžně sledovali několik let a nyní se podle našeho názoru vrací k dlouhodobě udržitelnému růstu,” říká český manažer Stanislav Kubáček, který pracuje jako investiční ředitel Round Hill Capital pro Evropu.

„Finsko se nabízelo právě proto, že je to rozvíjející se země, začíná tam být velmi silný trend nájemního bydlení a poté, co se nám v Helsinkách a jejich okolí naskytla příležitost nakoupit zajímavé bytové portfolio, tak toho Round Hill Capital využil a byl za to dokonce oceněný,” sdělil generální ředitel firmy Residomo Jan Rafaj.

Residomo je největším privátním poskytovatelem nájemního bydlení v České republice. Firma rozšířila v březnu 2018 své tuzemské podnikání akvizicí 273 bytů v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Reklama

Související témata:

Doporučované