Hlavní obsah

„Fiala s Pekarovou mě budou volit.“ Babiš sdílí falešné koláže

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Andrej Babiš sdílí nepravdivé výroky.

Reklama

Andrej Babiš na svých sociálních sítích sdílí zjevně nepravdivé výroky vládních politiků. „Jistí se“ tvrzením, že mu přišly WhatsAppem.

Článek

Prezidentský kandidát Andrej Babiš sdílí na svém facebooku koláže vládních politiků se smyšlenými výroky o tom, že ho budou volit na Hrad.

„V EU to teď nezvládáme. Potřebuju silného a zkušeného parťáka. Proto budu volit Andreje Babiše,“ říká údajně premiér Petr Fiala v grafice, kterou šéf hnutí ANO zveřejnil na svém facebooku ve středu ráno.

Následně uveřejnil i podobnou grafiku s šéfkou TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou. Ta pro změnu „tvrdí“, že bude volit Babiše, protože má jako jediný dost zkušeností, aby zvládl současnou krizi.

Ani jeden z výroků není pravdivý. Tým Andreje Babiše grafiky sdílí jako humor s úvodním komentářem: „Došlo WhatsAppem. Jestli je to pravda, tak díky.“

Foto: Facebook Andreje Babiše

Budu volit Babiše, tvrdí prý premiér.

Foto: Facebook Andreje Babiše

Šéf ANO za údajnou podporu děkuje i Markétě Pekarové Adamové.

„Na sociálních sítích koluje spousta koláží, tahle všechny rozesmála. Tak jsme chtěli odlehčit místy vypjatou kampaň. Z komentáře je evidentní, že jde o vtip,“ uvedl mluvčí ANO Martin Vodička.

Z komentářů pod snímkem je ale jasné, že zdaleka ne všichni voliči to pochopili.

„Zatímco premiér Petr Fiala úspěšně řídil půl roku Evropskou unii, pan předseda Babiš vytváří koláže na sociálních sítích. Nijak nás to nepřekvapuje, jestli je to vhodné a vtipné, ať posoudí voliči,“ uvedl k tomu mluvčí vlády Václav Smolka.

ODS na twitteru reagovala vytvořením vlastního falešného citátu ve stylu prezidentského billboardu Andreje Babiše. Vtipem se rozhodla reagovat i šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová - prý teď raději podpoří kandidáta SPD.

„Musím říct, že mě jednání Andreje Babiše velice zklamalo. Včera večer jsme se u francouzského vína z jeho osobních vinic jasně domluvili, že má podpora je ryze diskrétní a nebude ji zveřejňovat. Svůj slib bohužel opět porušil. Nemůžu v tom případě jinak, než své rozhodnutí změnit a svou podporu vyjádřit panu Baštovi. Ráda bych vyzvala i všechny, kteří dosud důvěřovali panu Babišovi, aby můj příklad následovali,“ napsala předsedkyně TOP 09.

Reklama

Doporučované