Hlavní obsah

Vrchlabská „olympijská” škola hnala hokejisty za vítězstvím. Fandili „spolužáci” Samkové, Erbanové či Krčmáře

V pátek se ve Vrchlabí neučilo, celá škola dopoledne fandila hokejistům.

Reklama

V pátek dopoledne byla Základní škola náměstí Míru ve Vrchlabí vzhůru nohama. Třídy zely prázdnotou a většina žáků se spolu s učiteli nahrnula do tamní auly, kde se na velkém plátně promítalo semifinále hokejového olympijského turnaje, v němž se střetla Česká republika se sportovci Ruska. Fandit olympijským sportovcům je v této škole tak nějak samozřejmost.

Článek

Děti kvůli sledování semifinále přišly o tři vyučovací hodiny, což jim samozřejmě nevadilo. Velmi tolerantní však byli i učitelé, kteří se s chutí podívali s nimi. „Sledovat olympiádu ty děti motivuje. Chtějí se pak svým vzorům přiblížit a sportují,” míní Tomáš Jirků, který na škole učí tělocvik a zároveň trénuje vrchlabské hokejisty. „Práci s mládeží se věnuju teprve sedm let, takže na to, až své odchovance uvidím na olympiádě, si ještě musím pár let počkat,” rozesměje se mladý učitel.

Velice tolerantní byl i ředitel Petr Jindřich, který sám chodil skóre hokeje pravidelně kontrolovat. „K naší škole sport patří,” říká. Avšak ani on, ani povzbuzování ze strany dětí českým hokejistům k postupu do finále nepomohlo. Celá škola se nyní už připravuje na pondělní odpoledne, kdy na vrchlabském náměstí spolu s dalšími přivítá své absolventy Evu Samkovou, Karolínu Erbanovou a Michala Krčmáře. Ti se naopak na pódiu pochlubí svými olympijskými medailemi. Děti ze Základní školy náměstí Míru pro ně už mají připravená speciální trička, která podepsali všichni žáci školy.

Reklama

Doporučované