Hlavní obsah

Vrchlabská „olympijská” škola hnala hokejisty za vítězstvím. Fandili „spolužáci” Samkové, Erbanové či Krčmáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

V pátek se ve Vrchlabí neučilo, celá škola dopoledne fandila hokejistům.

V pátek dopoledne byla Základní škola náměstí Míru ve Vrchlabí vzhůru nohama. Třídy zely prázdnotou a většina žáků se spolu s učiteli nahrnula do tamní auly, kde se na velkém plátně promítalo semifinále hokejového olympijského turnaje, v němž se střetla Česká republika se sportovci Ruska. Fandit olympijským sportovcům je v této škole tak nějak samozřejmost.

Článek

Děti kvůli sledování semifinále přišly o tři vyučovací hodiny, což jim samozřejmě nevadilo. Velmi tolerantní však byli i učitelé, kteří se s chutí podívali s nimi. „Sledovat olympiádu ty děti motivuje. Chtějí se pak svým vzorům přiblížit a sportují,” míní Tomáš Jirků, který na škole učí tělocvik a zároveň trénuje vrchlabské hokejisty. „Práci s mládeží se věnuju teprve sedm let, takže na to, až své odchovance uvidím na olympiádě, si ještě musím pár let počkat,” rozesměje se mladý učitel.

Velice tolerantní byl i ředitel Petr Jindřich, který sám chodil skóre hokeje pravidelně kontrolovat. „K naší škole sport patří,” říká. Avšak ani on, ani povzbuzování ze strany dětí českým hokejistům k postupu do finále nepomohlo. Celá škola se nyní už připravuje na pondělní odpoledne, kdy na vrchlabském náměstí spolu s dalšími přivítá své absolventy Evu Samkovou, Karolínu Erbanovou a Michala Krčmáře. Ti se naopak na pódiu pochlubí svými olympijskými medailemi. Děti ze Základní školy náměstí Míru pro ně už mají připravená speciální trička, která podepsali všichni žáci školy.

Doporučované