Hlavní obsah

Vybírejte projekty, které udrží přírodu v kondici. Finále Energy Globe

Foto: Seznam Zprávy

Jeden z projektů, které se ucházejí o váš hlas: zatravnění tramvajového svršku. Jan Eisenreich z firmy BRENS EUROPE ukazuje, jak se dá ve městech zadržovat voda.

Reklama

Seznam Zprávy a E.ON vyhlásí tuzemské vítěze Energy Globe.

Článek

Soutěž E.ON Energy Globe míří do finále.

Během tří zářijových čtvrtků se na Seznam Zprávách dozvíte, které projekty jsou nejnápaditější, pokud jde o ochranu přírody a šetření energií. Letos se do soutěže přihlásily desítky inspirativních lidí, kterým záleží na životním prostředí a udržitelné budoucnosti planety.

Každá z pěti kategorií soutěže Energy Globe už v České republice zná finalisty a vy ještě do konce srpna můžete ovlivnit, kdo se stane vítězem v kategoriích a celkově. Hlasujte na speciální internetové stránce, kterou připravily Seznam Zprávy spolu se společností E.ON.

Poznejte projekty českých inovátorů

Foto: Seznam Zprávy

V soutěži E.ON Energy Globe vybírá odborná porota a veřejnost české projekty s pozitivním dopadem na životní prostředí.

Prohlédněte si nejlepší nápady, které šetří přírodu a energii – KLIKNĚTE ZDE.

Podívejte se na záznam koncertu Monkey Business, který provázel první slavnostní vyhlášení kategorií Země a Vzduch. Druhé vyhlášení, kde spolu zpívaly Emma Smetana a Emma Drobná, zhlédněte tady.

Vybírat můžete například zatravnění tramvajových kolejí, novou městskou čtvrť, která dokáže produkovat o polovinu méně odpadních vod, tepelné izolace z recyklovaného papíru, nebo třeba systém monitorující čistotu ovzduší a další projekty.

Vítěze v kategorii Země, Oheň, Voda, Vzduch a Iniciativa se dozvíte postupně během září: vždy ve čtvrtek 2., 9. a 16. září, a to na Seznam Zprávách. A těšit se při této příležitosti můžete i na koncerty, které odvysíláme v přímém přenosu.

Reklama

Doporučované