Hlavní obsah

Vybydlený dům v Janově. Nájemci se kvůli neplatícím majitelům museli vystěhovat, ohroženo je několik dalších domů

Kvůli neplatičům se musel vystěhovat celý dům. Nájemníky dalších možná čeká stejný osud.

 

Reklama

Panelový dům v Janově byl odpojen od vody a energií poté, co jeho vlastníci přestali platit předepsané zálohy. Nájemci se z bytů museli vystěhovat, stejná situace hrozí dalším domům v okolí.

Článek

Případů kolem spekulantů s byty přibývá. Jeden z panelových domů v Janově byl odpojen od vody i tepla poté, co jeho vlastníci dlouhodobě neplatili předepsané zálohy. Nájemci se tak museli z bytového domu vystěhovat.

Nejedná se přitom o jediný případ. Podle správce objektu Petra Nováka hrozí podobná situace hned několika dalším domům v okolí. „Řešíme to každý měsíc, obvoláváme majitele, aby zaplatili, jinak hrozí odpojení dalším domům,” uvádí v reportáži Petra Švihela.

Vybydlený dům je v současné době v havarijním stavu. Lidé začali nepoužívaný objekt rozkrádat, několik bytů je vypáleno. Sestěhovávali se zde také bezdomovci. Dům se tak během několika málo dní stal nejen neobyvatelným, ale také neprodejným.

Kvůli odpojení všech radiátorů i velmi špatnému stavu je objekt bez naděje na opravu. „Nyní se dům snažíme alespoň zabezpečit, vchody plánujeme buď zazdít, nebo zamřížovat,” dodává Petr Novák.

Na celou reportáž Petra Švihela se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Doporučované