Hlavní obsah

Výrazné barvy, krátké šortky a oblek Catwoman. Williamsová je královna na kurtu i v módě

Williamsová je královna na kurtu i v módě.Video: Karolína Bulisová, Profimedia.cz

 

Reklama

Serena Williamsová zaujala na French Open nejen svým výkonem proti Kristýně Plíškové, ale i kočičím kostýmem, ve kterém zápas odehrála. Není to přitom poprvé, kdy bývalá světová jednička oslnila sportovní svět módním kompletem.

Článek

Serena Williamsová je bezpochyby jednou z nejúspěšnějších tenistek historie. Kromě sportovních výkonů ale baví ještě jednou věcí - módními kreacemi. Na Roland Garros zaskočila Kristýnu Plíškovou, když nastoupila v upnuté černé kombinéze. Pro pozorné fanoušky ale není extravagantní oblečení překvapením. Williamsová si vybírá originální kousky už od počátku své kariéry.

Dokonce ani přiléhavý komplet podobající se neoprenu na sobě Williamsová neměla poprvé. V roce 2002 zvolila na čtvrtfinále US Open komplet inspirovaný Catwoman. Tehdy jednadvacetiletá wimbledonská šampionka zarazila svět nejen přiléhavým kompletem, ale i velmi krátkými šortkami.

I krátké šortky jsou pro Serenu poznávacím znamením. Předvedla je i před 15 lety na turnaji v Římě. Tehdy kromě jejich délky vyčnívala i jejich barva. Turnaj odehrála Američanka v kontrastní zářivě oranžové barvě. A inspirovala se tehdy i přehlídkovými moly. Na týdnu módy se objevily místo pásků šátky a právě tímto trendem se inspirovala i tenistka.

Lásku k výrazným barvám má Serena společnou se svou sestrou Venus. Na finále Australian Open v roce 2015 zvolila limetkově zelené šaty s vykrojenými zády, které spíš než tenisový oděv připomínaly plavky. V kombinaci se svítivě růžovými detaily a doplňky byla Williamsová na modrém kurtu k nepřehlédnutí. Její oblečení bylo stejně tak jasné, jako převaha při utkání. Nad Ruskou Šarapovovou dominovala a získala 19 Grand Slam.

Místem, kde se Williamsová módním výstřelkům vyhýbá, je Wimbledon. Svůj oděv ozvláštnila v roce 2014. Klasické bílé šaty doplnila formálním sakem. Jenže její módní kreace zůstala upozaděná. Serena musela odstoupit z wimbledonské čtyřhry. Chybovala a působila dezorientovaně. V zákulisí kolovaly informace, že byla buď opilá, na drogách anebo těhotná. Ačkoliv všechny spekulace popřela, kauza zastínila jeden z jejich nejelegantnějších outfitů.

Reklama

Související témata:

Doporučované