Hlavní obsah

Výstava Koně v akci poprvé uspořádá dostih pro poníky a dětské jezdce

Ilustrační foto.

Reklama

Mezinárodní výstava Koně v akci na pardubickém závodišti divákům předvede malá i velká plemena. Uskuteční se například národní šampionáty a závody všestranných dovedností.

Článek

„Poprvé si na ponících zasoutěží také děti,“ řekla mluvčí Dostihového spolku Kateřina Nohavová.

Letos se koná od 11. do 12. září 23. ročník výstavy, v neděli na ni navážou Dožínky. Diváky čekají ukázky ekologického zemědělství, uvidí orbu a sečení trávy, a také soutěže a umělecká vystoupení.

„Výstava Koně v akci má na pardubickém závodišti téměř čtvrt století dlouhou historii. Nebudeme přehánět, když řekneme, že za ty roky se výstavy účastnilo několik tisíc koní. Jen letos jich přibude na 200 dalších,“ řekla Nohavová.

V chovatelských kolekcích budu k vidění klisny, hřebci i hříbata plemen chladnokrevných koní, haflingů, slovenského teplokrevníka i shetlandských pony.

„Všestranné dovednosti v zápřeži i pod sedlem předvedou haflingové, někdy také nazýváni jako bloňďáci z Tyrol. Poprvé v historii se tu uskuteční překážkový dostih shetland pony s dětskými jezdci. K vidění budou také starokladrubští koně v zápřeži i v drezuře, ale také v policejním výcviku. Diváci budou moct fandit při koňském fotbalu nebo obdivovat souhru člověka a koně při výcviku koně v absolutní volnosti,“ řekla Nohavová.

Doprovodný program zahrnuje třeba výstavu hospodářských zvířat či zemědělské techniky, pro děti jsou připravena dětská stanoviště se soutěžemi a řemeslný jarmark, kde si budou moct společně s rodiči vyzkoušet tradiční řemesla.

Reklama

Související témata:

Doporučované