Hlavní obsah

Výstava Sluneční králové je vyprodaná, muzeum uvažuje o delší otevírací době

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Národní muzeum a Národní galerie Praha dnes po dlouhé době přivítaly první návštěvníky svých expozic a výstav. Muzeum otevřelo jen své dvě budovy u Václavského náměstí a lákalo návštěvníky zejména na archeologickou výstavu.

Článek

Výstava Sluneční králové i po prodloužení potrvá jen do 6. června a zájemci si již koupili všechny vstupenky, které byly k dispozici. ČTK to dnes řekla mluvčí muzea Šárka Bukvajová.

Muzeum nyní podle ní uvažuje o tom, zda by bylo možné prodloužit otevírací dobu tak, aby při tom vyhovělo všem protiepidemickým opatřením.

Národní galerie Praha dnes otevřela všechny své objekty, láká však především na nedávno zahájenou výstavu malířky Toyen. Na Sluneční krále byla možnost zakoupit vstupenku pouze on-line, galerie tuto možnost doporučuje i v případě výstavy Toyen, vstupenku je ale možné koupit i na pokladně.

Pro návštěvníky galerie vymezila časové sloty 90 minut. Na každý tento slot může do výstavy pustit jen 53 lidí. Během dnešní devítihodinové otevírací doby tak na výstavu může přijít 318 lidí. Ve středu je otevírací doba prodloužená do 20:30.

V NGP mohou zájemci také navštívit novou stálou expozici Staří mistři II ve Šternberském paláci, která byla zatím veřejnosti dostupná pouhý týden. Staré umění mohou obdivovat také v protějším Schwarzenberském paláci, středověké umění v Anežském klášteře a moderní a současné umění ve Veletržním paláci.

V muzeu je možné navštívit také výstavu Olympijské Tokio, která připomíná trojici tokijských her: těch nekonaných v roce 1940, uskutečněných v roce 1964 i těch (poprvé v historii) posunutých her, které se mají konat letos v létě. Zájemci si mohou prohlédnout vítězné snímky ze zatím poslední soutěže Czech Press Photo a několik dalších výstav včetně nově expozice v sále minerálů.

Reklama

Související témata:

Doporučované