Hlavní obsah

Výstaviště České Budějovice ruší kvůli koronaviru pivní slavnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Výstaviště České Budějovice zrušilo kvůli situaci kolem nákazy koronaviru slavnosti piva, původně plánované na 5. a 6. června. Zrušený je i Den dětí s Armádou ČR, který se měl odehrát na konci května.

Článek

V přípravách na agrosalon Země živitelka výstaviště pokračuje. ČTK to dnes v tiskové zprávě oznámila mluvčí výstaviště Michaela Čeňková. Výstaviště zrušilo kvůli pandemii koronaviru již více akcí.

Veřejná část pivních slavností je zrušená. „Pro odbornou degustační soutěž Pivo České republiky 2020 se nyní hledá náhradní termín, jednou z možností je uspořádat ji na podzim jako součást výstavy Gastroprodukt,“ uvedla mluvčí.

Kvůli koronaviru zrušilo výstaviště více akcí. Největší z nich je květnový veletrh Hobby, který navštíví kolem 40 000 lidí. Zrušená jsou i červnová výstava Dobrodružství s technikou, Jihočeská centrála cestovního ruchu zrušila již začátkem března kvůli obavám ze šíření koronaviru dubnový veletrh cestovního ruchu Travelfest. Na červen 2021 je přeložená motorkářská akce Indian Riders Fest, na niž se do konce února registrovalo téměř 800 motocyklistů a účastníků z 26 zemí. Zrušený je i 48. ročník Rallye Český Krumlov, plánovaný na 22. a 23. květen.

S agrosalonem Země živitelka (27. srpna až 1. září) zatím pořadatelé počítají. Podle objednávek vystavovatelů je kapacita areálu pro tuto výstavu zaplněná ze 65 procent. Zájem je meziročně větší. Firmám ale organizátoři oznámili, že kdyby se letošní ročník musel zrušit, poplatky a zálohy jim buď vrátí, nebo převedou jako platby pro náhradní termín. ČTK to již dříve řekl předseda představenstva Výstaviště Mojmír Severin.

Areál výstaviště zabírá 25 hektarů, výstavní plocha pavilonů je 6000 metrů čtverečních. Nejznámější akcí je právě agrosalon Země živitelka, který loni přilákal 123 017 platících návštěvníků, odborníků a hostů, nejvíc od roku 2003, odkdy je výstava šestidenní.

Reklama

Doporučované