Hlavní obsah

Záběry z loupežného přepadení. Pachatel byl výjimečný - žena

Lupička z baru dopadena: Záběry z přepadení.

 

Reklama

Kvůli pouhým několika tisícovkám může jít do vězení až na deset let. Řeč je o lupičce, kterou rekordně rychle dopadli pražští policisté.

Článek

Sedmadvacetiletá žena s pistolí v ruce přepadla nenápadný bar na pražském Žižkově.

Už tím, že byla pachatelem žena, bylo celé přepadení výjimečné. Letos se v Praze stalo už přes 120 takových zločinů. A jen v pěti případech loupily ženy.

Lupička zaskočila i přepadenou barmanku. Ta už totiž ozbrojené přepadení zažila o dva týdny dříve. Tehdy přišel do stejného baru s pistolí muž. Nejdřív vypil pivo a pak vytáhl pistoli. Odešel také jen s několika tisícovkami. Za mřížemi skončil po několika dnech.

Od ženy ale barmanka přepadení nečekala. A nečekala ani to, že lupičku dopadnou policisté mnohem rychleji než pachatele předchozího přepadení.

Ženu s pistolí v baru zaznamenaly bezpečnostní kamery. Policisté rozeslali záběry na další služebny a ukázalo se, že někteří jejich kolegové pachatelku znají. A tak se vydali po její stopě.

Ukázalo se, že šlo o sedmadvacetiletou ženu, která má problémy s drogami a s hracími automaty. Za mřížemi skončila už patnáct hodin po loupeži. Policisté ji přitom zatkli jen přibližně kilometr a půl od místa činu.

V tuto chvíli už je ve vazbě, kam ji poslal soud.

Reklama

Související témata:

Doporučované