Hlavní obsah

Začaly hlavní práce na opravě bazénu karlovarského hotelu Thermal

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V karlovarském hotelu Thermal začala hlavní část rekonstrukce bazénového areálu. Provádí ji společnost Trigema, která se podílí i na práci na snížení energetické náročnosti bazénu.

Článek

Celkový objem zakázky v hotelu Thermal pro společnost Trigema je zhruba 200 milionů korun, informoval dnes ČTK mediální zástupce firmy Radek Polák.

Stavební úpravy související se zateplením zahrnují například výměnu oken a dveří, zateplení teras a střech a opravu kovových konstrukcí, včetně nutných stavebních a ostatních souvisejících prací. Náklady na tuto část zakázky, která by měla skončit v létě, jsou zhruba 56 milionů korun.

Kromě výše uvedených činností Trigema v hotelu Thermal připravuje stavební úpravy bazénového komplexu s celkovou kapacitou 552 lidí. Součástí zakázky tu bude mimo jiné nová přístavba strojovny vzduchotechniky a především pak výměna bazénové vany venkovního bazénu, který bude rozdělený na dvě části. Koupelový bazén s běžnou bazénovou vodou bude mít rozměry 39 krát 15 metrů, ve druhém bazénu o velikosti deset krát 15 metrů bude pouze vřídelní voda.

V prostorách bývalého zázemí restaurace ve druhém a třetím nadzemním podlaží bude saunové a wellness centrum zhruba pro 140 lidí. Nové šatny budou společné pro bazén i sauny. Dále tu vznikne dětské brouzdaliště s maximální hloubkou 40 centimetrů. Energetická spotřeba pro vytápění, ohřev teplé užitkové vody a bazénové vody bude z velké části hrazena ziskem tepla z vřídelní vody a odpadního tepla ze saun. Nové ochozy bazénu a dětského brouzdaliště jsou na základě požadavků památkové péče navrženy z nekluzné keramické dlažby. Celkové náklady na tuto část zakázky, která by měla skončit na sklonku léta, vyjdou na 145 milionů korun.

„Jednotlivé činnosti na rekonstrukci hotelu koordinujeme s památkáři a dalšími odborníky. Výsledkem bude obnova celého místa, které se za dobu, kdy bylo otevřeno veřejnosti, stihlo už stát ikonou Karlových Varů. Jedná se o jednu z nejprestižnějších zakázek v historii naší společnosti,“ uvedl obchodní ředitel Trigema Building Radim Šponar.

Hotel Thermal byl na základě architektonického návrhu Věry a Vladimíra Machoninových postavený ve druhé polovině 70. let pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Rekonstrukce, která začala loni, by měla stát podle původního zadání asi 580 milionů, přičemž 300 milionů na ni dal stát vkladem do základního jmění hotelu. Dalších 148 milionů se podařilo získat na energetické úspory ze Státního fondu životního prostředí a zbytek pokryje úvěr.

Reklama

Doporučované