Hlavní obsah

Video: Zachránili rodinu z hořícího domu. Francie má nové hrdiny

Záznam publikovala na Facebooku manželka jednoho ze zachránců.Video: facebook.com/Kenza Zekkar

 

Reklama

aktualizováno •

Ve francouzském městě Nantes zachránila skupina lidí rodinu z hořícího domu. Jsou právem považováni za hrdiny.

Článek

Dramatické video zachycuje skupinu mladíků, kteří lezou po balkonech hořícího domu. Ti pomohli rodičům uniknout z hořícího bytu ve třetím patře v neděli odpoledne. Přenesli pod balkony matrace a hodili na ně šestiměsíční miminko. Tím ho zachránili před ohněm.

Půlroční holčička byla převezena v kritickém stavu do nemocnice. Podle francouzských médií se však zotavuje.

Jeden z hrdinů, Tamid, uvedl pro noviny Ouest-France, že vyhodit kojence z balkonu byla zcela poslední možnost. Z budovy ve čtvrti Bottière vycházel kouř.

Oheň se rozšířil i do okolních bytů v budově, hasiči pak zachránili několik dalších lidí.

Kenza Zekkarová, vedoucí lokální organizace pro mladé Bien-être et solidarité Pays de la Loire, uvedla pro britský server BBC, že tuto záchrannou akci zorganizovala při čekání na hasiče. Její manžel byl mezi těmi, kdo do bytu pro mladou rodinu po balkonech vylezl.

Další tři zachránci jsou migranti. Její organizace v současnosti volá po udělení povolení k pobytu a ubytování pro tyto tři osoby. Pro tento účel již vznikla petice, která apeluje na prezidenta Emmanuela Macrona. Ta volá po „ocenění a uznání hrdinů z Bottière.“

Podobný případ odvahy se odehrál ve Paříži v roce 2018. Tehdy migrant z Mali zachránil malého chlapce, který visel z balkonu v pátém patře. Mamoudou Gassama později obdržel francouzské občanství a medaili za odvahu od francouzského prezidenta.

Reklama

Související témata:

Doporučované